Araç Boya Ölçüm Cihazı Neden Gereklidir?
Posted by      03/25/2020 10:04:43    0 Comments
Araç Boya Ölçüm Cihazı Neden Gereklidir?

Bu güne kadar pek çok ürünle karşılaşmışsınızdır bu ürünü diğerlerinden ayıran özellikleri aşağı da size detaylandırarak aktarmaya çalışacağız.

Günümüzde araba alırken özellikle kazası var mı daha önce boya yapıldı mı diye hep endişe duyulurdu. Teknolojiyle birlikte bu sorunlar rafa kalktı. Bizde teknolojinin bu özellikleri kendi işlerimizi kolaylaştırmak için kullanmalıyız. 

Mega Sailmeter Boya Ölçüm Cihazı bize büyük ölçüde kolaylık sağlıyor. Alacağınız cihazla ilgili boya ölçümü yapabilirsiniz.

Boya ölçüm cihazları kompleks işlevlerine rağmen boyut olarak küçük, ağırlık olarak hafif ve taşıması oldukça kolaydır. Sağlam yapısı ve uygun ölçüm teknikleri ile kullanıcılar uzun yıllar bu cihazdan faydalanabilirler.

Sailmeter Özellikleri

  • %1 Hata Payı
  • LCD Ekran 
  • Kolay Kalibrasyon
  • İki Kalem Pil
  • 0- 1250 Mikron Ölçüm Kapasitesi
  • Hem Sert Metal  Hem Alüminyum Ölçme
  • Bel Taşıma Kılıfı veya Çantası

Cihazla ilgili ölçüm değerlerini iyi bilmekte fayda var. Bunları öğrenerek gerekli işlemlerinizi daha rahatlıkla çözebilirsiniz.  

Örnek vererek anlatmak gerekirse; diyelim ki bir aracın bütün parçalarını Mega Sailmeter Boya Ölçüm Cihazı ile ölçtünüz. Bütün parçalar ortalama bir değer gösteriyor fakat bir parça daha düşük bir değeri gösteriyorsa o parça değişmiştir.

Sailmeter Ölçüm Değerleri

0- 80: Mikron arası araç parçası değişmiştir.

80- 160: Mikron arası araç boyasızdır. Her firma farklı kalınlıkta boya atmaktadır. 

160- 200: Mikron arası araçta ya pasta cila ya da boyası kazınarak tekrar boyanmıştır.

200- 300: Mikron arası araçta tek kat boya vardır.

300- 1250: Mikron arası araçta bir kattan fazla boya var ya da macunlama işlemi yapılmıştır.

Dijital kaplama kalınlık ölçüm cihazları, metal yüzeyler üzerindeki boya kalınlığı ölçümü için idealdir. 

Otomobil sektöründe araç kaportası daha önceden boyanmış mı, yada araç kaportası tamir görmüş mü, araç kaportasının boya ihtiyacı var mı gibi soruların cevabını bir kaç saniye içinde verir. 

Cihazı daha çok galericiler, ekspertizler, makine imalatçıları vb. gibi pek çok firma kullanmaktadırlar. 

Mega Sailmeter Boya Ölçüm Cihazı DIN, ASTM ve BS standartlarına uyduğu gibi ISO- 2178 ve ISO- 2360 standartlarına uygundur. Laboratuvar ve tüm zor koşullarda da kullanılabilir. 

Son zamanlardaki dolandırıcıların artması üzerine araçlar üzerinde dolandırma olayları da artmış bulunmaktadır. Mega Sailmeter Boya Ölçüm Cihazı tüm bu sorunların önüne geçmek mümkündür. 

Ürünle ilgili herhangi bir sıkıntıyla ya da arızayla karşılaştığınız takdirde bize ulaşabilir ve sorunu bize iletebilirsiniz. 1 yıl garanti süresi ve Türkiye’de servise gönderip sorunu çözebiliriz. 

Farklı ürünlere ya da daha detaylı inceleme yapmak isterseniz sitemize göz atmanız yeterli olacaktır.