2. El Aracın Boyalı ve Kazalı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
Posted by      03/07/2018 11:43:40    0 Comments
2. El Aracın Boyalı ve Kazalı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Araç alırken kimimizin tercihi sıfır bir araç almak iken diğer bir kesimin ki bu kesim oldukça fazladır bunlar ise ekonomik olmasından dolayı 2. el araç satın almayı daha doğru bulurlar. 2. El araç alırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Malum ne de olsa ilk kullanıcısı biz olmayacağımız için araçta ne gibi eksik, gedik, arıza, boyalı olup olmadığı ve kaza yapmış mı gibi çeşitli sorular vardır. Bunlardan en önemli iki soru aracın boyalı olup olmadığı ve daha önceden kazalı olup olmadığıdır. Şayet satıcı dürüst davranıp aracını size her şeyi ile anlatırsa temiz bir ticaret olur fakat tersi bir durum olursa bunları anlamanız mümkün olmayacaktır. Bizde bu makalemizde sizlere boya ölçüm cihazı olmadan araçta boya var mı yok mu onu nasıl anlayacağınızı ve aracın kazalı olup olmadığını anlamanın birkaç yöntemini madde madde sıraladık.

a) Boyalı parçalar renk ve ton olarak ya daha parlak yada mat durur.

b) Boyanırken oluşan boyaya yapışan tozlar zeminde iz bırakırlar bu izleri fark etmek mümkün olduğu için parçanın boyanmış olduğu gürülür. Boyanın zemininde noktacıklar oluşur.

c) Boya akıntıları ve boya kalıntıları parçanın yada aracın boyanmış olduğunu gösterir.

d) Aracınızın üzerindeki zımpara ve macun izleri bize aracın boyalı olup olmadığı ile ilgili ipucu verir.

e) Aracın boyalı olduğu ışıkta da belli olur üzerinde haritaya benzer bir görünüm vardır.

f) Araçta boyanan parçaların ayrıntılı ve uç kısımlarında boya ve macun kalıntıları kalmaktadır. Kapı kolu altında iz bırakılır buraya baktığınızda anlayacaksınız.

g) Maskelenirken oluşan izler boya yaplan alanda her zaman görünür.

h) Araçların kenar kısımları pürüzsüzdür. Araç alırken kenar kısımlara dokunduğunuda pürüzler boyalı olduğunu gösterir.

ı) Arka çamurluk değişmelerinde ve arka panelin değişimleri poyda değişimleri ve megeslerin izlerinin bozuk olması farklılıklarından anlaşılır.

i) Son olarak da bu işlemi yapan boya ölçüm cihazları vardır. Ve bu cihazlar araçların boyalı olup olmadığını bize %90 olarak söyler.